صفحه‌اصلی » بیماری شقاق مقعدی » دلایل ابتلا به شقاق مقعدی کدامند

دلایل ابتلا به شقاق مقعدی کدامند

آنچه در این مقاله می‌خوانید
ترکیبی از یک سری دلایل باعث ابتلا به شقاق مقعدی می‌شود. این دلایل می تواند متاثر از سبک زندگی فرد باشد. در این مقاله به دلایل ابتلا به شقاق مقعدی می پردازیم…
دلایل ابتلا به شقاق مقعدی
فهرست عناوین این مقاله

دلایل ابتلا به شقاق مقعدی

ترکیبی از یک سری دلایل باعث ابتلا به شقاق مقعدی می‌شود. این دلایل می تواند متاثر از سبک زندگی فرد باشد که او را مستعد بیماری شقاق مقعدی کرده است.

علت های اصلی ابتلا به شقاق به شرح زیر است :

یبوست از مهمترین دلایل ابتلا به شقاق مقعدی

هنگامی که مدفوع خشک شود و با زور بسیار زیاد از مقعد خارج شود باعث ایجاد خراش هایی روی سطح و بافت داخلی آن می شود.

اولین بار این خراش ها سطحی بوده و مشکلی برای فرد به وجود نمی‌آورد اما اگر برای چند بار این اتفاق رخ دهد, زخم تشکیل شده به مرور زمان بزرگتر و عمیق تر شده و دفع مدفوع را با درد و خونریزی همراه می کند.

امروزه بیشتر مردم به سوی رژیم های غذایی غلط سوق داده شدند. استفاده بیش از حد از فست فود ها، سرخ کردنی ها و خوراکی های یبوست آور منجر می شود که میزان شیوع شقاق مقعدی افزایش یابد. به هر حال یبوست از اصلیترین دلایل ابتلا به شقاق مقعدی است.

تنگی مقعد

در تنگی مقعد, مدفوع به سختی و با فشار زیادی خارج می‌شود که این می تواند با خونریزی نیز همراه و باعث ایجاد زخم ها و بریدگی هایی در ناحیه مقعد شود.

در صورت درمان نکردن و پیشرفت زخم ها, عضله اسفنکتر مقعد برای مقابله با درد شروع به اسپاسم می کند که این موضوع می تواند باعث ایجاد عارضه ی تنگی مقعد شود که بروز آن می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای فرد به وجود بیاورد.

کشش اضافی در دو حلقه عضلانی اسفنکتر کنترل کننده مقعد

کشش اضافی در دو حلقه اسفنکتر ممکن است دلیل ایجاد شکاف و زخم باشد اسفنکتر خارجی مقعد تحت کنترل آگاهانه ما قرار دارد اما اسفنکتر داخلی اینطور نیست ، این عضله در تمام مدت تحت فشار یا تنش است اگر فشار بیش از حد افزایش یابد ، می تواند باعث اسپاسم شود و جریان خون در مقعد را کاهش دهد و منجر به شکاف شود این فشار حتی می تواند شکاف را از التیام باز دارد.

رابطه جنسی مقعدی یا قرار دادن اجسام خارجی در مقعد

رابطه جنسی مقعدی باعث آسیب رساندن به بافت های کانال رکتوم و اسفنکتر های داخلی مقعد می‌شود و علاوه بر شقاق در طولانی مدت می‌تواند باعث بی اختیاری مدفوع و گاز روده میشود.

اسهال

همانطور که یبوست یکی از مهم ترین دلایل ابتلا به شقاق مقعدی است, اسهال به طور منظم و مکرر نیز باعث ایجاد شقاق می‌شود زیرا اسهال مزمن باعث سوزش و آزردگی کانال و بافت مقعد می‌شود.

بارداری و زایمان طبیعی

بارداری و زایمان طبیعی به علت فشار زیادی که به ناحیه تحتانی و لگن وارد می‌کند خطر ابتلا به شقاق را بالا می‌برد. همانطور در زایمان طبیعی به علت فشار و زوری که مادر باید بدهد احتمال بروز عارضه های دیگر مانند بواسیر یا هموروئید بالا است.

استفاده از دستمال توالت زبر

استفاده از دستمال توالت های زبر به جای استفاده از دستمال توالت های نرم و یا حتی حوله با بافت نرم خطر ابتلا به شقاق را افزایش می‌دهد زیرا تمیز کردن با دستمال توالت زبر سبب ایجاد زخم و بریدگی هایی در ناحیه مقعد می‌شود. بنابراین استفاده از دستمال توالت زبر از دلایل ابتلا به شقاق مقعدی است.

خاراندن مقعد از دلایل ابتلا به شقاق مقعدی

ممکن است بر اثر وجود انگل هایی در ناحیه مقعد یا به دلیل حساسیت های پوستی احساس خارش در ناحیه مقعد بکنید. اگر خارش را سریعا درمان نکنید به دلیل خاراندن بیش از حد مبتلا به شقاق مقعدی و زخم خواهید شد.

بیماری کرون و بیماری های التهابی روده

همانطور که وجود شقاق سبب ایجاد سرطان راست روده, بیماری کرون و سایر بیماری های التهابی روده می‌شود. ابتلا به بیماری التهابی روده و سرطان روده خطر ابتلا به شقاق مقعدی را افزایش می‌دهد. لذا جهت پیشگیری از مبتلا شدن به عارضه های نشیمنگاهی حتما سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرید.

نداشتن ورزش و اضافه وزن

ورزش نکردن و کم تحرکی باعث یبوست می‌شود. همینطور چاقی و اضافه وزن سبب می‌شود به ناحیه تحتانی و مقعد فشار بیشتری وارد و کشیده شود. در نتیجه ممکن است بر اثر فشار ایجاد شده ناحیه مقعد آسیب ببیند و زخم شود.

بیماری های قابل انتقال از راه تماس جنسی

بیماری هایی که از طیق تماس جنسی به افراد وارد می‌شود نظیر سفلیس ، سوزاک ، کلامیدیا ، شانکروئید ، اچ آی وی و زگیل تناسلی و حتی بیماری های عفونی مثل سل خطر ابتلا به شقاق را افزایش می‌دهد.

سندرم مدفوع انسدادی

افرادی که مبتلا به سندرم مدفوع انسدادی هستند احساس می‌کنند که وقتی نیاز به دفع دارند، نمی‌توانند مدفوع کنند و زمان اجابت مزاج تمام مدفوع آنها خارج نمی شود.

این افراد از یبوست رنج می برند و به دلیل فشاری که حین اجابت مزاج به خود وارد می‌کنند مستعد ابتلا به شقاق مقعدی هستند.

کاهش جریان خون در ناحیه آنورکتال

افراد مسن به دلیل کاهش جریان خون در ناحیه آنورکتال مستعد ابتلا به شقاق مقعد هستند.

راش پوشک

راش پوشک زمانی رخ می دهد که کودک برای مدت طولانی در پوشک کثیف بماند ، بچه ها هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار پوشک خود را کثیف می کنند مهم است که پوشک آن ها را عوض کنید ماهیت اسیدی ادرار و مدفوع انسان به باکتری ها و مخمرها اجازه رشد می دهد و در نتیجه باعث بروز بسیاری از بیماری ها در کودک می‌شود که یکی از آن ها شقاق مقعدی است زیرا با این کار بافت مقعد تحریک خواهد شد.

در این مقاله سعی ما بر این بود که شما را با مهمترین دلایل ابتلا به شقاق مقعدی آشنا کنیم, تا شاید کمکی در جهت درمان سریع و کامل بیماری شما کرده باشیم.

از همراهی شما متشکریم.

امتیاز شما به این مقاله
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *