درمان بیماریهای نشیمنگاهی و مقعدی لیــــزر سریـعترین و بهتریــن روش درمانــی

مشاوره رایگان لیزر درمانی

بواسیر یا هموروئید چیست و چطور ایجاد می شود

بیماری بواسیر یا هموروئید چیست؟

هموروئید وریدهای بزرگ و متورم (که واریس نیز نامیده می شود) در اطراف قسمت بیرونی مقعد یا در قسمت پایین رکتوم هستند. رکتوم آخرین قسمت روده است و به مقعد منتهی می شود، دهانه انتهای روده که در آن مدفوع از بدن خارج می‌شود.

همه افراد در این ناحیه دارای بافت هموروئیدی هستند که از عروق خونی، بافت همبند و مقداری ماهیچه تشکیل شده است این قسمت همیشه بزرگ نمی‌شوند، اما با افزایش سن، این پدیده شایع‌تر می‌شود و باعث چیزی می‌شود که ما آن را هموروئید می‌نامیم.

بواسیر زمانی اتفاق می افتد که رگ ها یا رگ های خونی در داخل و اطراف مقعد و پایین رکتوم متورم و تحریک می شوند. این زمانی اتفاق می افتد که فشار اضافی روی این سیاهرگ ها وجود داشته باشد.

انواع بواسیر یا هموروئید

  • بواسیر ممکن است در داخل یا خارج راست روده شما ایجاد شود. نوع آن بستگی به محل ایجاد ورید متورم دارد. انواع آن عبارتند از :
  • بواسیر خارجی
  • بواسیر داخلی
  • پرولاپس

بواسیر خارجی

وریدهای متورم در زیر پوست اطراف مقعد شما ایجاد می‌شود. مقعد کانالی است که مدفوع شما از آن خارج می‌شود. هموروئید خارجی می‌تواند خارش و دردناک باشد ، گاهی اوقات خونریزی می‌کنند ، ممکن است پر از خون شود که می‌تواند لخته شود. این خطرناک نیست، اما می‌تواند منجر به درد و تورم شود.

بواسیر داخلی

وریدهای متورم در داخل راست روده شما تشکیل می‌شوند. رکتوم بخشی از دستگاه گوارش شما است که کولون (روده بزرگ) را به مقعد شما متصل می‌کند. هموروئیدهای داخلی ممکن است خونریزی کنند، اما معمولاً دردناک نیستند و انواع مختلفی دارند.

  • بواسیر داخلی نوع ۱ : در این حالت که شدت بیماری بسیار اندک است و تنها به شکل قطره ای در هنگام دفع خونریزی خواهید داشت که ممکن است در ابتدا چندان جدی گرفته نشود یا اینکه با سیر بیماری های انگلی و داخلی اشتباه بگیرید.به همین خاطر بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید که مشکلتان را تعیین کند و سپس اقدام به درمان کنید.
  • بواسیر داخلی نوع ۲ : در این حالت مقدار خونریزی بیشتر شده و از طرفی دیگر نوعی بافت اضافه به وجود خواهد آمد که تنها در هنگام ایجاد فشار یا دفع دیده می شود و بعد از چند دقیقه خودش به داخل باز خواهد گشت و نیازی به نگرانی نیستواما باید توجه داشته باشید که زیر نظر پزشک می توانید از روش های سنتی برای کنترل بیماری کمک بگیرید.
  • بواسیر داخلی نوع 3 : در این حالت بهتر است به سراغ روش های سنتی نروید که تنها باعث وقت تلفی می شوند.بافت اضافه در مرحله سوم شدت بیشتری پیدا می کند و زمانی که بافت از مقعد بیرون می زند,می بایست با دست آن را به داخل بازگردانید که البته این کار می تواند شدت خونریزی را برای چند دقیقه افزایش دهد که نیازی به نگرانی نیست.در نظر داشته باشید که نحوه درمان این ۴ نوع بواسیر داخلی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و می توان همگی را در مدت 20 دقیقه با کمک لیزر آن هم بدون داشتن خونریزی از بین ببرید.
  • بواسیر داخلی نوع 4 : در آخرین مرحله که شدت خونریزی به بیشتری حد خود می رسد دیگر خبری از دارو و روش های سنتی نیست و باید سریعا برای لیزر یا جراحی سنتی اقدام کنید.ممکن است در این مرحله بافت فرد دچار عفونت شود یا زخم شدت بیشتری پیدا کند که دکتر باید بررسی کند تا اگر نیاز به آنتی بیوتیک یا سایر داروها داشتید برایتان تجویز کند.

پرولاپس : هموروئید داخلی و خارجی می‌توانند پرولاپس داشته باشند، به این معنی که در خارج از مقعد شما کشیده و برآمده می‌شوند. این هموروئیدها ممکن است خونریزی کنند یا باعث درد شوند.

علائم بواسیر یا هموروئید چیست؟

بواسیر داخلی به ندرت باعث درد می‌شود (و معمولاً قابل احساس نیست) مگر اینکه پرولاپس داشته باشد. بسیاری از افراد مبتلا به هموروئید داخلی نمی‌دانند که به آن مبتلا هستند زیرا علائمی ندارند.

اگر علائم بواسیر داخلی را دارید، ممکن است روی دستمال توالت ، مدفوع یا کاسه توالت خون ببینید. این ها نشانه های خونریزی مقعدی هستند.

علائم هموروئید خارجی عبارتند از :

  • خارش مقعد
  • توده های سفت در نزدیکی مقعد که احساس درد دارند
  • درد در مقعد ، به خصوص زمانی که نشسته اید
  • خونریزی از رکتوم

هموروئید پرولاپس می‌تواند دردناک و ناراحت کننده باشد. ممکن است بتوانید آنها را در خارج از مقعد خود احساس کنید و به آرامی آن ها را به عقب برگردانید.

عوارض بواسیر یا هموروئید چیست؟

بواسیر ممکن است ناراحت کننده و دردناک باشد، اما باعث ایجاد مشکلات جدی نمی‌شود. به ندرت افراد مبتلا به هموروئید دچار این موارد می‌شوند:

  • کم خونی
  • لخته شدن خون در هموروئید خارجی
  • عفونت

چه کسانی ممکن است به بواسیر یا هموروئید مبتلا شوند؟

هر کسی ممکن است به بواسیر مبتلا شود، حتی در نوجوانان. (اما از آنجایی که هموروئید مدتی طول می کشد تا ایجاد شود، در کودکان غیرمعمول است.)

  • اضافه وزن / چاقی
  • حاملگی
  • رژیم غذایی دارای فیبر کم
  • یبوست مزمن یا اسهال
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • نشستن در توالت به مدت زیاد
  • فشار زیاد هنگام اجابت مزاج
  • رابطه جنسی مقعدی

بواسیر یا هموروئید چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

هموروئید بر اساس علائم و معاینه فیزیکی تشخیص داده می‌شود.

معاینه دیجیتال رکتوم: پزشک شما یک انگشت دستکش دار و روغن کاری شده را وارد رکتوم شما می کند تا وریدهای متورم را احساس کند.

آنوسکوپی : پزشک شما از یک آنوسکوپ (لوله روشن) برای مشاهده پوشش مقعد و رکتوم استفاده می کند.

سیگموئیدوسکوپی: پزشک شما شما از یک سیگموئیدوسکوپ (لوله روشن با دوربین) برای مشاهده داخل قسمت پایینی (سیگموئید) کولون و رکتوم شما استفاده می کند. انواع روش ها شامل سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر و سیگموئیدوسکوپی سخت (پروکتوسکوپی) است.

این آزمایشات ممکن است ناراحت کننده باشند اما دردناک نیستند. آنها معمولاً در مطب پزشک یا مرکز سرپایی بدون بیهوشی انجام می شوند و شما همان روز به خانه می روید.

درمان بواسیر یا هموروئید

درمان بواسیر در خانه

بیماری بواسیر یا هموروئید اغلب خود به خود بدون درمان از بین می‌رود. علائمی مانند درد و خونریزی ممکن است یک هفته یا کمی بیشتر طول بکشد. می توانید این اقدامات را برای کاهش علائم و درد انجام دهید :

داروهای بدون نسخه حاوی لیدوکائین یا هیدروکورتیزون را در ناحیه آسیب دیده بمالید.
آب بیشتری بنوشید.
مصرف فیبر را از طریق رژیم غذایی و مکمل ها افزایش دهید. سعی کنید حداقل 20 تا 35 گرم فیبر روزانه دریافت کنید.
۱۰ تا ۲۰ دقیقه در روز در حمام گرم بنشینید.
با مصرف ملین ها مدفوع را نرم کنید.
از دستمال توالت با لوسیون استفاده کنید همچنین می توانید از دستمال مرطوب شده با آب استفاده کنید.

درمان دارویی بواسیر

در بواسیر نوع ١ و نوع ٢ اقدامات کنسرواتیو و غیر جراحی را می توان استفاده نمود.

از جمله این موارد افزودن فیبر غذای ملین و پرھیز از فشار آوردن به هنگام عمل دفع به همراه استفاده از لگن آب گرم است.

همچنین استفاده از داروهایی که برای درمان بواسیر مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان بواسیر با پماد آنتی هموروئید

یک سری از پمادهای ضد بواسیر در داروخانه به فروش می رسند که قیمت های متفاوتی دارند و می توانید از آنها هم کمک بگیرید.

البته بهتر است زیر نظر پزشک مصرف کنید که در صورت بروز مشکل، شما را راهنمایی کند.

درمان بواسیر از طریق جراحی

معمولاً برای ھموروئید ھای درجه ٣ و ۴ انجام می گردد.

عمل جراحی هم یکی دیگر از روشهای درمان بواسیر می باشد که همراه با درد و خون ریزی زیادی است.

از طرفی بیمار پس از انجام عمل جراحی دوره نقاهت دردناکی را پشت سر خواهد گذاشت که آرامش را تا مدتی از فرد دور میکند.

درمان بواسیر با لیزر

لیزر یکی از بهترین روش های درمان بواسیر برای انواع مختلف این بیماری می باشد.

با استفاده از لیزر در جراحی بواسیر دیگر فرد مراجعه کننده احتیاجی به بستری در بیمارستان ندارد و می توان به محض تشخیص بیماری بواسیر در همان جلسه اول با لیزر درمان صورت گیرد.

در این روش بیمار با استفاده از بی حسی موضعی هیچ گونه دردی را احساس نمی کند و متخصص جراح با استفاده از لیزر که قابلیت انعقاد خون بعد از برش را دارد می تواند بدون کوچک ترین خونریزی چرک ها و عفونت ها را مشاهده و با دقت دستگاه لیزر بدون آسیب رساندن به بافت سالم در مدت ۲۰ دقیقه کار درمان را انجام دهد.

بعد از انجام لیزر بیمار می تواند به راحتی به کارهای روزمره خود رسیدگی کند بدون اینکه نقاهت و دردی داشته باشد

انجام عمل جراحی بدون بیهوشی
جراحی بدون درد و خون ریزی
زمان کوتاه عمل جراحی
عدم نیاز به پانسمان و نگهداری پس از عمل
عدم نیاز به بستری شدن پس از عمل جراحی
سوزاندن ریشه بواسیر به منظور جلوگیری از رویش مجدد
درمان بیماری هموروئید با استفاده از لیزر بهترین راه حلی است که برای این بیماری می توان پیشنهاد نمود.

کمترین میزان ناراحتی برای بیمار به همراه طول دوره نقاهت نزدیک به صفر! مزیتی است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.